Založ si blog

Prečo som sa rozhodol zabojovať o post starostu MČ Petržalka

Som Petržalčan a som na to hrdý! Vyrastal som v tejto mestskej časti, tu som si našiel priateľov, navštevoval základnú dokonca i strednú školu. Petržalku milujem, žijem s ňou a jej osud mi nie je ľahostajný, preto som sa rozhodol kandidovať na starostu MČ Petržalka.

Každé ráno tak ako väčšina Petržalčanov aj ja cestujem MHD cez Dunaj za prácou. Denne si povzdychnem, že ranné cestovanie v MHD má ďaleko od kultúrneho cestovania vo vyspelejších metropolách. Dlhodobo má trápi zanedbaný stav Chorvátskeho ramena či dvadsať rokov sľúbené riešenie jazera Draždiak. Uvedomujem si potrebu riešenia dopravnej situácie v Petržalke. Osobná skúsenosť je pre mňa veľkou motiváciou, aby sa problém s parkovaním v Petržalke čo najrýchlejšie vyriešil. Osobne ma trápi aj názor obyvateľov iných mestských častí a dokonca aj niektorých Petržalčanov, ktorí sa pozerajú na Petržalku ako na čiernu ovcu Bratislavy. S rovnakou vážnosťou si dlhodobo uvedomujem, že Petržalka sa rozrástla na veľkú mestskú časť, ale cintorín sme ponechali z čias kedy Petržalka mala vidiecky charakter.

Tieto každodenné problémy sa nakopili a nadobudol som presvedčenie, že je čas Petržalčanom ponúknuť možnosť ich riešenia. Preto som s  veľkou pokorou prijal dôveru Strany demokratickej ľavice a Strany Zelených, ktorí ma navrhli ako spoločného kandidáta na post starostu MČ Petržalka. Prijal som výzvu, aby v komunálnych voľbách SDĽ zastupovali noví ľudia v politike, ktorí majú jasnú víziu a ambíciu zmeniť svoju obec k lepšiemu. Spoločnými silami môžeme uspieť a dosiahnuť, aby politika, ktorá je Vám najbližšie, bola sociálna, dobrá a ľudská!

Čaká ma ťažké obdobie aby som presvedčil Petržalčanov, že naozaj mám chuť zmeniť našu mestskú časť. V priebehu niekoľkých dní predstavím svoj program, s ktorým sa chcem uchádzať o priazeň voličov. Bude obsahovať konkrétne kroky a nie všeobecné sľuby.

Roman FUTO

www.facebook.com/RomanFuto

Otvorená samospráva fikcia alebo skutočnosť?

24.11.2010

Obstarávať cez internet je jednou z vecí otvorenej samosprávy, ale nie hlavným a jediným atribútom ako sa nás snažia niektorí presvedčiť. Pred voľbami nás väčšina kandidátov, ktorí sedeli doteraz v zastupiteľstve presviedčajú, že práve oni sú najtransparentnejší a otvorení svojim voličom. Ruku na srdce, skúste si spomenúť na meno aspoň jedného poslanca [...]

Bude sa dať ešte v Petržalke parkovať ?

19.11.2010

Nie je Petržalčana čo si neuvedomuje, že v našej MČ problém s parkovaním vyústil do kolapsového stavu. Každý deň zažívame problém s tým kam zaparkovať naše auto. Musím konštatovať, že tento problém sa nezlepšuje, ale dokonca každoročne zhoršuje. Za 20 rokov nám všetci starostovia sľúbili riešenie tejto problematiky. Nasľubovali nám nové parkovacie miesta, [...]

Chorvátske rameno môže byť Petržalskou promenádou

12.11.2010

Chorvátske rameno je hlboko zakorenené v mojej pamäti a spája sa s obdobím môjho detstva. Vyrastal som spolu s kamarátmi na Námestí hraničiarov a Chorvátske rameno sme ako deti mali na skok. Chodievali sme tam v rámci družiny zo školy sa hrávať či v zime sa sánkovať. Chorvátske rameno v tom čase malo jednu zvláštnosť a to takú, že Chorvátske rameno bolo [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

rfuto

KANDIDÁT NA STAROSTU PETRŽALKY s podporou koalície SDĽ a SZ. Kandidát do miestneho a mestského zastupiteľstva v komunálnych voľbách 27. novembra 2010 za mestskú časť Bratislava – Petržalka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 8837x
Priemerná čítanosť článkov: 1767x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy